Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, zagnieść ciasto z resztą składników i dodatkiem zimnej wody. Połowę ciasta podpiec, drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem, dodając jajka, a potem ser i budyń w proszku. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier, a potem kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć ciasto, które chłodziło się w lodówce, ułożyć plasterki brzoskwiń. Piec jeszcze około 30 minut w temp. 160°C.
Najlepiej kupić twaróg tłusty i już zmielony, specjalnie przeznaczony do sernika. Jeśli się nie uda, trzeba zemleć twaróg.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium