Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z brzoskwiniami Serników nigdy za wiele, dlatego dziś przepis na kolejny. Dostałam go kilka ładnych lat temu od mojej cioci - od tamtej pory jest on chyba drugim zaraz po serniku z rosą (na, który przepis znajdziecie tutaj) moim ulubionym ciastem. Zapewniam, że jeśli zrobicie go choć raz zakochacie się w tym smaku.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy większą częścią ciasta.
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami. Jeśli używamy twarogu najpierw trzykrotnie go mielimy. Masę wykładamy na ciasto.
Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy w paski i układamy na masie serowej. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier. Gotową wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta.