Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki serniczek może gościć na Waszym świątecznym stole. Bardzo proste, szybkie przygotowanie, z którym sobie każdy poradzi. Sernik na spodzie z herbatników z dodatkiem brzoskwiń.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1532
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8292
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 205
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4298
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1532
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8292
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 205
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4298
Składniki
3. 4 żółtka i 1 jajko ucieram mikserem z dodatkiem cukru. 4. Następnie dodaję na przemian ser sernikowy, olej, mleko, budynie w proszku aż do wyczerpania składników, cały czas miksując. 5. Pozostałe 4 białka ubijam mikserem, łączę z masą sernikową, mieszając delikatnie łyżką. 6. Masę wykładam na brzoskwinie. 7. Ciasto piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
8. Ciasto gotowe. 9. Smacznego.
1. Tortownice smaruję masłem, na dnie tortownicy układam herbatniki.
2. Brzoskwinie odlewam z zalewy, kroję na połówki, układam na ciastkach.