Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny i pyszny sernik na czekoladowym cieście z cząstkami brzoskwiń
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4499
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4499
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Składniki
Miękkie masło,cukier,wodę i kakao gotujemy w garnku na małym ogniu mieszając. Po połączeniu składników , powstałą masę studzimy. ➜Dodajemy do masy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. ➜Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta. ➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy. ➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie. ➜Wykładamy na ciasto. ➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki. ➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h . Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień jak poleży trochę w lodówce :)