Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny i pyszny sernik na czekoladowym cieście z cząstkami brzoskwiń
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12110
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 215
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12110
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 215
Składniki
Miękkie masło,cukier,wodę i kakao gotujemy w garnku na małym ogniu mieszając. Po połączeniu składników , powstałą masę studzimy. ➜Dodajemy do masy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. ➜Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta. ➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy. ➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie. ➜Wykładamy na ciasto. ➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki. ➜Pieczemy w 180 st.C przez 1 h . Gotowe ciasto studzimy. Przechowujemy w lodówce. Sernika najlepszy jest na 2-3 dzień jak poleży trochę w lodówce :)