Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNY I EFEKTOWNY SERNIK Z CHOINKAMI :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67948
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1945
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67948
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1945
Składniki
CIASTO: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Dodajemy partiami przesianą mąkę z proszkiem cały czas miksując. 3. Wlewamy roztopione i przestudzone masło. 4. Na koniec dolewamy barwnik spożywszy. Mieszamy. 5. Masę wylewamy na wyłożoną papierem blachę. 6. Pieczemy w 180 st. C ok. 35-40 min. 7. Przestudzony placek przekrajamy na 2 blaty i wycinamy za pomącą foremki choinki.
MASA SEROWA: 1. Ser miksujemy z mąką, budyniem, cukrem, mlekiem i żółtkami. 2. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Foremkę natłuszczamy i wykładamy papierem. 4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5. Pieczemy w 160 st. C ok. 60-70 min. Wystudzony sernik można polać lukrem lub polewą czekoladową.