Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że przygotuję go czekoladą. Wyszedł pyszny. .;) Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, garnek z grubym dnem, szklanka o poj. 250 ml, łyżka drewniana,
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 603
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 669
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 625
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 603
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 669
Składniki
Przygotowanie masy serowej; Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem , cukrem waniliowym, budyniami i na koniec masę połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Przygotowanie ciasta; Do rondla z grubym dnem włożyć pokrojone w kawałki masło, cukier , kakao oraz wlać wodę. Mieszając podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia, nie doprowadzając do zagotowania. Wystudzić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać do wystudzonej masy i wymieszać do połączenia, odlać pół szklanki masy, a do pozostałej masy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu większą połowę ciasta przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o wymiarach 25/25 cm. Na ciasto nałożyć posiekaną w kawałki czekoladę, rozłożyć masę serową i na ser pozostałe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego Rada; Taki sernik można polać polewą czekoladową, lub posypać cukrem pudrem.
Sernik po upieczeniu.