Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z jagodami, na cieście czekoladowym i kruszonką.
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4542
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4542
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Składniki
Na parze rozpuścić masło z czekoladami i ostudzić do płynnego.Żółtka utrzeć z cukrem potem czekoladą. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ubić pianę z białek z solą i cukrem waniliowym i wkręcić w ciasto. Ciasta wyłożyć na blaszkę z zamkniętymi bokami, wyłożonej papierem do pieczenia .30x40.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiewać budynie i zmiksować.Wyłożyć na surowe ciasto.
Jagody umyć, odsączyć i wymieszać z cukrem i tartą bułką. Rozsypać po serze.
kruszonka- Na posypkę, zmiksować masło z cukrem,przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować na gruby żwirek. Albo palcami rozdrobnić. Kruszonkę rozsypać po jagodach.
Piec w 175* 60-70 min. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.