Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszkoptów , a w środku kawałki czekolady , które podczas pieczenia rozpuściły się pomiędzy serem. Sernik wyszedł pyszny. Polecam
tortownica, papier do pieczenia, mikser, łopatka silikonowa, szklanka, nóż,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Składniki
Tortownica o średnicy 24 cm, szklanka o poj. 250 ml, wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , spód wyłożyć biszkoptami lekko moczonymi w kawie rozpuszczalnej. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć na gładką masę z masłem , cukrem oraz cukrem waniliowym. Do utartej masy jajecznej dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Całość miksować na najniższych obrotach miksera, dodając porcjami ser. Na koniec wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Czekoladę posiekać nożem na małe kawałki i połączyć z masą sernikową. Tak przygotowaną masę sernikową wyłożyć na biszkopty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 15 minut, po czym wyjąć ,wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie składników.
Utarte żółtka z cukrami , masłem. Dodanie proszku budyniowego oraz śmietany.
Do masy porcjami dodawanie sera.
Połączenie z ubitą pianą z białek.
Dodanie posiekanej czekolady.
Masa serowa gotowa.
Wyłożenie masy na biszkopty.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik gotowy do podania.