Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała i ciemna czekolada w serniku potrafią zaskoczyć.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 328
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 765
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 78
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 264
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 328
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 765
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 78
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 264
Składniki
Masło należy roztopić, ciasteczka zmiażdżyć, następnie połączyć oba składniki. Formę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wysypać miazgę z ciastek, docisnąć łyżką do podłoża. Odstawić. Jasny sernik; Ser krótko miksujemy. Czekoladę kruszymy i w szklanym naczyniu topimy w mikrofalówce. Do sera wbijamy jajko, miksujemy i podczas tej czynności dodajemy pozostałe składniki. Na końcu cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Jasną masę serową wylewamy na spód z ciastek. Ciemny sernik; Czekoladę kruszymy, umieszczamy w mikrofalówce i topimy. Ser łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy, a następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Masę serową łyżką delikatnie wykładamy na jasny sernik. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy 50 minut opcja dół. Wierzch smarujemy masą korówkową i startymi orzechami. Smacznego.