Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała i ciemna czekolada w serniku potrafią zaskoczyć.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 136
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1301
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 136
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1301
Składniki
Masło należy roztopić, ciasteczka zmiażdżyć, następnie połączyć oba składniki. Formę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wysypać miazgę z ciastek, docisnąć łyżką do podłoża. Odstawić. Jasny sernik; Ser krótko miksujemy. Czekoladę kruszymy i w szklanym naczyniu topimy w mikrofalówce. Do sera wbijamy jajko, miksujemy i podczas tej czynności dodajemy pozostałe składniki. Na końcu cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Jasną masę serową wylewamy na spód z ciastek. Ciemny sernik; Czekoladę kruszymy, umieszczamy w mikrofalówce i topimy. Ser łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy, a następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Masę serową łyżką delikatnie wykładamy na jasny sernik. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy 50 minut opcja dół. Wierzch smarujemy masą korówkową i startymi orzechami. Smacznego.