Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę za późno daję przepis,już po sezonie truskawkowym,ale za rok na pewno Wam się przyda. Ciacho wyszło bardzo smaczne,serdecznie polecam:)
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2097
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 642
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2097
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 642
Składniki
Blaszkę 25/34 wyłożyć folią aluminiową. Na folię dać herbatniki. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Ser przełożyć do miski. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku.Wystudzone wlać do sera i zmiksować. Kawałki truskawek dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką. Połowę masy serowej wylać na herbatniki. Na wierzch dać czekoladowe rurki i wylać drugą część masy serowej. Sernik dać do lodówki by stężał.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 800ml wrzątku . Wystudzić i już lekko tężejącą wylać na masę serową. Dać do lodówki by galaretka stężała,a potem można już delektować się wspaniałym smakiem serniczka.
Smacznego życzę!