Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny sernik z czereśniami.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 804
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 804
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3099
Składniki
Zimne masło posiekać z mąką i cukrem pudrem, na koniec dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć w folię i mocno schłodzić. Po schłodzeniu jeden kawałek ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach( na tortownice o średnicy 22 cm ). Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.
Ser zmielić trzy razy przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać żółtka, cukier, stopione przestudzone masło oraz mąkę ziemniaczaną. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej. Na podpieczony spód nakładamy pierwszą warstwę masy serowej, na której układamy owoce. Na owoce dajemy drugą warstwę masy serowej i ścieramy na tarce drugą warstwę ciasta. Pieczemy jeszcze 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.