Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim ulubionym ciastem są wszystkie serniki. Latem dodaję do nich sezonowe owoce, które mam w swoim przydomowym ogrodzie.Dobrze komponuje się z piernikowym spodem, do tego galaretka i mamy pyszne ciasto.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31273
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Mąkę posiekać nożem z masłem i pozostałymi składnikami. Uformować kulę. Włożyć do lodówki na godzinę. Wyłożyć spód tortownicy o średnicy 30 cm . Masło utrzeć z cukrem na "puch". Stopniowo dodawać po jednym żółtku, po łyżce sera, ubitą pianę, posiekaną czekoladę, proszek budyniowy i kaszę . Na końcu dodać ajerkoniak i sok oraz otartą skórkę z cytryny. Piec 1 godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik aż całkowicie wystygnie Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie. Odstawić do przestygnięcia. Na upieczonym i ostygniętym serniku ułożyć czereśnie i zalać tężejącą galaretką.