Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodko-kwaśniej przyjemności.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12214
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12214
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wysmarować masłem.
Porzeczki umyć i z pomocą widelca oskubać z gałązek. Twaróg, sól, cukier i cukier waniliowy wymieszać, dodać jajka, budyń i kaszę mannę.
2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na dnie blachy. Ponakłuwać widelcem. Rozłożyć masę serową. Posypać porzeczkami. Pozostałe ciasto poskubać i rozłożyć na wierzchu. Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 55 minut. Smacznego :)