Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodko-kwaśniej przyjemności.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1007
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wysmarować masłem.
Porzeczki umyć i z pomocą widelca oskubać z gałązek. Twaróg, sól, cukier i cukier waniliowy wymieszać, dodać jajka, budyń i kaszę mannę.
2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na dnie blachy. Ponakłuwać widelcem. Rozłożyć masę serową. Posypać porzeczkami. Pozostałe ciasto poskubać i rozłożyć na wierzchu. Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 55 minut. Smacznego :)