Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wzbogacona słodkością daktyli i żurawinową kwaskowatością:
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68076
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1964
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68076
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1964
Składniki
Żółtka, masło, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a następnie stopniowo twaróg do osiągnięcia jednolitej masy. Teraz wsypujemy daktyle i żurawinę.
Białka ubijamy na sztywną pianę koniecznie z dodatkiem szczypty soli, która podkreśla smak suszonych owoców! Pianę delikatnie łączymy łyżką z serową masą i wykładamy do dużej tortownicy lub prostokątnej formy.
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Pieczemy 60 minut na najniższym poziomie bez termoobiegu. Smacznego!