Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wzbogacona słodkością daktyli i żurawinową kwaskowatością:
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Żółtka, masło, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a następnie stopniowo twaróg do osiągnięcia jednolitej masy. Teraz wsypujemy daktyle i żurawinę.
Białka ubijamy na sztywną pianę koniecznie z dodatkiem szczypty soli, która podkreśla smak suszonych owoców! Pianę delikatnie łączymy łyżką z serową masą i wykładamy do dużej tortownicy lub prostokątnej formy.
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Pieczemy 60 minut na najniższym poziomie bez termoobiegu. Smacznego!