Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne ciasto, a przy tym łatwe w wykonaniu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 429
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1441
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 429
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 280
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1441
Składniki
Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Obie masy łączymy , dodajemy mąkę z proszkiem, dosypujemy kakao. Ciasto wylać na blachę (25x37) wyłożoną papierem. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Ser zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić i dodać do masy serowej. Dodać namoczoną wcześniej i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Biszkopt nasączyć wg uznania( u mnie była woda z alkoholem), posmarować dość grubo dżemem. Połowę masy serowej wylać na ciasto, ułożyć delicje i na to wylać pozostały ser.
Ciasto posypać czekoladą lub jak zastygnie polać polewą. Smacznego !!!