Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez masełka,pomyślałam...nie to nie wyjdzie! a jednak:)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1140
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1316
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1140
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1316
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 574
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto,następnie schłodzić w lodówce. Ser przekładamy do miski,dodajemy żółtka i mieszamy,następnie dodajemy cukier i rozpuszczone w mleku budynie.Połamaną czekoladę z dodatkiem śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej,wlać do masy serowej i ucierać mikserem do uzyskania gładkiej masy.Z białek ubić pianę i również dodać do masy,delikatnie wymieszać.Można dodać sparzone rodzynki. Ciasto wyłożyć na blachę,ponakłuwać widelcem.Na ciasto wylać masę serową.Piec 60 minut w temp.180*c Po ostudzeniu można polać sernik polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem:) Polewa czekoladowa: -125ml śmietanki 30% -tabliczka mlecznej czekolady Śmietankę podgrzać i dodać do niej połamaną czekoladę,mieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Życzę smacznego.