Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z czekoladą to rozkosz dla podniebienia, a z dwoma to już w ogóle istna magia ;)
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 440
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić z gorzką czekoladą i dodać do zmielonych ciasteczek, wymieszać i dno okrągłej formę wyłożyć przygotowanym spodem, mocno go dociskając. Schować do lodówki. Żelatynę zalać wrzątkiem i rozpuścić, obie czekolady (osobno) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrami. Dodać ubitą na sztywno kremówkę i całość delikatnie wymieszać. Żelatynę zahartować łyżką masy serowej i przelać do całości szybko miksując. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Miksujemy.
Na schłodzony spód przekładamy na przemian białą i ciemniejszą masę serową. Całość delikatnie mieszamy patyczkiem do szaszłyków. Ciasto chowamy na noc do lodówki.
W przekroju powinno być widać marmurkowy efekt. Smacznego!