Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z czekoladą to rozkosz dla podniebienia, a z dwoma to już w ogóle istna magia ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić z gorzką czekoladą i dodać do zmielonych ciasteczek, wymieszać i dno okrągłej formę wyłożyć przygotowanym spodem, mocno go dociskając. Schować do lodówki. Żelatynę zalać wrzątkiem i rozpuścić, obie czekolady (osobno) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrami. Dodać ubitą na sztywno kremówkę i całość delikatnie wymieszać. Żelatynę zahartować łyżką masy serowej i przelać do całości szybko miksując. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Miksujemy.
Na schłodzony spód przekładamy na przemian białą i ciemniejszą masę serową. Całość delikatnie mieszamy patyczkiem do szaszłyków. Ciasto chowamy na noc do lodówki.
W przekroju powinno być widać marmurkowy efekt. Smacznego!