Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z czekoladą to rozkosz dla podniebienia, a z dwoma to już w ogóle istna magia ;)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 13
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 101
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 118
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 112
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 13
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 101
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 118
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 112
Składniki
Herbatniki zmiksować w blenderze. Masło roztopić z gorzką czekoladą i dodać do zmielonych ciasteczek, wymieszać i dno okrągłej formę wyłożyć przygotowanym spodem, mocno go dociskając. Schować do lodówki. Żelatynę zalać wrzątkiem i rozpuścić, obie czekolady (osobno) rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser zmiksować z jogurtem i cukrami. Dodać ubitą na sztywno kremówkę i całość delikatnie wymieszać. Żelatynę zahartować łyżką masy serowej i przelać do całości szybko miksując. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy białą, a do drugiej ciemną czekoladę. Miksujemy.
Na schłodzony spód przekładamy na przemian białą i ciemniejszą masę serową. Całość delikatnie mieszamy patyczkiem do szaszłyków. Ciasto chowamy na noc do lodówki.
W przekroju powinno być widać marmurkowy efekt. Smacznego!