Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gruszkami i migdałową pianką jest bardzo puszysty, delikatny i smaczny. Rozpływa się w ustach.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 122
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 70
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 122
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 70
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło, żółtka, ocet i siekać do połączenia się składników, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. 1 część ciasta zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do zamrażarki, resztę do lodówki.
Ser zmielić w maszynce, zmiksować z mlekiem i olejem.
Białka ze szczyptą soli i cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo żółtka (tak jak na biszkopt). Masę jajeczną połączyć z serem, budyniem i aromatem.
Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 34/20 cm. Wyłożyć masę serową i obrane bez gniazd nasiennych, pokrojone gruszki.
Białka z odrobiną soli i cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z octem, mąką ziemniaczaną i aromatem, wyłożyć na masę serową z gruszkami.
Na wierzch na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.