Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z gruszkami i migdałową pianką jest bardzo puszysty, delikatny i smaczny. Rozpływa się w ustach.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2272
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101833
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6233
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2272
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101833
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6233
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, starte na tarce zimne masło, żółtka, ocet i siekać do połączenia się składników, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. 1 część ciasta zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do zamrażarki, resztę do lodówki.
Ser zmielić w maszynce, zmiksować z mlekiem i olejem.
Białka ze szczyptą soli i cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo żółtka (tak jak na biszkopt). Masę jajeczną połączyć z serem, budyniem i aromatem.
Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 34/20 cm. Wyłożyć masę serową i obrane bez gniazd nasiennych, pokrojone gruszki.
Białka z odrobiną soli i cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z octem, mąką ziemniaczaną i aromatem, wyłożyć na masę serową z gruszkami.
Na wierzch na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.