Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik z dostępny teraz jagodami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19862
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2090
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19862
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9529
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2090
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4093
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 705
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 360
Składniki
Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Najlepiej jeśli masa będzie w formie sypkiego piasku, wtedy tylko wysypujemy ją do formy i dociskamy, aby powstała równa powierzchnia. Formę ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i wysypujemy ciasto, tworząc równomierną powierzchnię. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 10 min. w 170 C. Po wyjęciu studzimy. Wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temp. pokojową. Do miski wkładamy ser, jagody, cukier, ekstrakt z wanilii, mąkę, sok z cytryny i miksujemy do połączenia. Pod koniec dodajemy stopniowo jajka i ponownie miksujemy do połączenia. Masę wylewamy na ostudzony spód i pieczemy 55 min. w temp. 180 C. Tego sernika nie pieczemy do suchego patyczka, tylko do ściętego wierzchu ciasta. Wszystkie składniki na polewę mieszamy trzepaczką i polewamy nią sernik ( po 55 min. pieczenia ). Delikatnie rozprowadzamy, aby uzyskać gładką powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 10 min. Po upieczeniu sernik studzimy i wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego.