Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepysznie śmietankowy łamany masą krówkową .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli i wstawiamy do lodówki. Żółta ucieramy z cukrem na puszystą masę .Następnie dodajemy jogurt oraz olej. Miksujemy do czasu połączenia składników . w następnej kolejności dodajemy olejek śmietankowy , 1 łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 2 duże budynie .Wszystko dokładnie mieszamy . Na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy . Blaszkę wykładam papierem do pieczenia lub folią aluminiową a następnie układamy herbatniki jeden przy drugim . Na tak przygotowaną blaszkę wlewamy naszą masę . Pieczemy bez termoobiegu w 180 stopniach przez około godzinę .Jeżeli ciasto w trakcie pieczenia jest zbyt rumiane , przykrywam górę folią aluminiową . Przed wyjęciem należy sprawdzić środek ciasta patyczkiem drewnianym . Po wyjęciu , na jeszcze ciepły sernik nakładamy masę krówkową . Dzięki temu , że sernik jest ciepły , z łatwością rozsmarujemy krówkę .
Polecam masę krówkową : https://bakalland.pl/produkt/bakalland/bakalie/dodatki-do-wypiekow/masa-krowkowa-o-smaku-tradycyjnym/