Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 614
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 299
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 614
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 299
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1508
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce + 1 szklanka cukru + 1łyżeczka proszku do pieczenia i ugniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji, z ciasta formujemy 4 kule, przechowujemy je w lodówce, lub w zamrażalniku. Dwie schłodzone kule zetrzeć na tarce na blachę, wyłożoną pergaminem
Masło utrzeć z cukrem (1 szkl), dodając żółtka, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy twaróg i razem miksujemy. Dodać mąkę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, rodzynki , aromat . Białka ubić na pianę, dodać do masy serowo-jajecznej, mieszając ręcznie. Wylać na ciasto czekoladowe. Na wierzch zetrzeć dwie kulki kakaowe. Piec ok 75 minut w temp 180 stopni.