Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 72
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 72
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 273
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce + 1 szklanka cukru + 1łyżeczka proszku do pieczenia i ugniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji, z ciasta formujemy 4 kule, przechowujemy je w lodówce, lub w zamrażalniku. Dwie schłodzone kule zetrzeć na tarce na blachę, wyłożoną pergaminem
Masło utrzeć z cukrem (1 szkl), dodając żółtka, aż uzyskamy puszystą masę. Następnie dodajemy twaróg i razem miksujemy. Dodać mąkę, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, rodzynki , aromat . Białka ubić na pianę, dodać do masy serowo-jajecznej, mieszając ręcznie. Wylać na ciasto czekoladowe. Na wierzch zetrzeć dwie kulki kakaowe. Piec ok 75 minut w temp 180 stopni.