Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w sam raz na Święta i karnawałowy czas!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2809
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2809
Składniki
Ciasto: Z cukru pudru, margaryny, mąki pszennej, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy na stolnicy ciasto i wykładamy na blachę 25/36. Kupki orzechowe: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy włoskie. Delikatnie mieszamy. Ser: Całe jajka, żółtka, cukier waniliowy i cukier ucieramy, dodajemy ser budynie w proszku, olej i mleko. Miksujemy Na ciasto wykładamy kupkami ciasto orzechowe i zalewamy wszystko przygotowanym serem. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.