Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w sam raz na Święta i karnawałowy czas!
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Składniki
Ciasto: Z cukru pudru, margaryny, mąki pszennej, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy na stolnicy ciasto i wykładamy na blachę 25/36. Kupki orzechowe: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy włoskie. Delikatnie mieszamy. Ser: Całe jajka, żółtka, cukier waniliowy i cukier ucieramy, dodajemy ser budynie w proszku, olej i mleko. Miksujemy Na ciasto wykładamy kupkami ciasto orzechowe i zalewamy wszystko przygotowanym serem. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.