Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W życiu są ważne tylko chwile i to prawda niezaprzeczalna, każda sekunda i każdy kęs z tym pysznym sernikiem mogła być trwać wieczność! Rozpusta w biały dzień, ale w końcu czy jest coś lepszego niż pyszne jedzenie, po dniu ciężkim pracy? Relaks jest najważniejszy i odpoczynek, aby znów kolejnego dnia wstać z łóżka do pracy. Tym bardziej, gdy wczoraj pracowałem z domu :)
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1730
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1730
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Składniki
Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy oreo do rozdrabniacza i mielimy na pył. Wykładamy na spód, odpowiednio wyrównując, tak, aby powstała cieniutka warstwa. Ricottę i mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy cukier, mąkę i wbijamy po kolei jajka. Miksujemy wszystko na jednolita masę i wylewamy do tortownicy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut, do momentu ścięcia się masy. Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Truskawki opłukujemy i blendujemy w rondelku. Tutaj mała uwaga - ilość truskawek nie powinna przekraczać połowy objętości galaretki, inaczej mus się nie zetnie i zamiast trzymać się na wierzchu zacznie zjeżdżać. :) Dodajemy do galaretki, wszystko razem mieszamy i odstawiamy na chwilę, by mus przestygł. Wylewamy go przestygnięty sernik i wstawiamy do lodówki na noc. Po 4 godzinach ciasto powinno być gotowe. :) Smacznego!