Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny puszysty sernik z malinami który na pewno szybciutko zniknie z talerzyków.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Dno tortownicy o wymiarach 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozpuszczamy i studzimy masło a następnie dodajemy je do zmielonych herbatników. Wszystko mieszamy aż będziemy mieć konsystencje mokrego piasku a następnie wysypujemy na dno tortownicy i wyrównujemy dociskając łyżką. Wstawiamy do lodówki na czas przyrządzenia masy.
Do miski wbijamy żółtka i ucieramy z połową cukru oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy masło miksujemy, Następnie Masę żółtkową, twaróg i mąkę ziemniaczaną miksujemy na gęsty krem (bardzo krótko tylko aby składniki się połączyły).
Białka ubijamy na pianę z cukrem. Miksujemy na coraz wyższych obrotach. Następnie dodajemy do masy twarogowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy ją do brytfanki z masą ciasteczkową. Układamy maliny. Następnie pieczemy w piekarniku na d półce od dołu w temperaturze 150 stopni a po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 1h. Sprawdzamy czy sernik jest ścięty. Możemy go również sprawdzić patyczkiem powinien być lekko wilgotny nie całkiem suchy. Studzimy przy otwartym piekarniku a następnie chłodzimy w lodówce.