Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny puszysty sernik z malinami który na pewno szybciutko zniknie z talerzyków.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8386
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Dno tortownicy o wymiarach 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozpuszczamy i studzimy masło a następnie dodajemy je do zmielonych herbatników. Wszystko mieszamy aż będziemy mieć konsystencje mokrego piasku a następnie wysypujemy na dno tortownicy i wyrównujemy dociskając łyżką. Wstawiamy do lodówki na czas przyrządzenia masy.
Do miski wbijamy żółtka i ucieramy z połową cukru oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy masło miksujemy, Następnie Masę żółtkową, twaróg i mąkę ziemniaczaną miksujemy na gęsty krem (bardzo krótko tylko aby składniki się połączyły).
Białka ubijamy na pianę z cukrem. Miksujemy na coraz wyższych obrotach. Następnie dodajemy do masy twarogowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy ją do brytfanki z masą ciasteczkową. Układamy maliny. Następnie pieczemy w piekarniku na d półce od dołu w temperaturze 150 stopni a po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 1h. Sprawdzamy czy sernik jest ścięty. Możemy go również sprawdzić patyczkiem powinien być lekko wilgotny nie całkiem suchy. Studzimy przy otwartym piekarniku a następnie chłodzimy w lodówce.