Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, delikatny i smaczny sernik z malinami. Przepis prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam przy dobrej kawie podczas grillowania.
tortownica o średnicy 26 cm, nóż, miska, papier do pieczenia , mikser
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5107
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2088
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5107
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2088
Składniki
Przygotowanie ciasta; Mąkę przesiać do miski dodać zimne , pokrojone masło , cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko siekać nożem do połączenia składników i powstania kruszonki , następnie dodać jajka i zagnieść jednolite , gładkie ciasto. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Większą włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika. Przygotować masę serową; jajka zmiksować razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo dodawać porcjami ser cały czas miksując na średnich obrotach miksera, dodać śmietanę i na koniec proszek budyniowy. Wymieszać do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód tortownicy wylepić większą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę serową , na wierzch porozkładać maliny , a na maliny zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażalnika. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.