Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, delikatny i smaczny sernik z malinami. Przepis prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam przy dobrej kawie podczas grillowania.
tortownica o średnicy 26 cm, nóż, miska, papier do pieczenia , mikser
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8860
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7845
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5386
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5616
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8860
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7845
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5386
Składniki
Przygotowanie ciasta; Mąkę przesiać do miski dodać zimne , pokrojone masło , cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko siekać nożem do połączenia składników i powstania kruszonki , następnie dodać jajka i zagnieść jednolite , gładkie ciasto. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Większą włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika. Przygotować masę serową; jajka zmiksować razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo dodawać porcjami ser cały czas miksując na średnich obrotach miksera, dodać śmietanę i na koniec proszek budyniowy. Wymieszać do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód tortownicy wylepić większą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę serową , na wierzch porozkładać maliny , a na maliny zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażalnika. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.