Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest nasz ulubiony sernik.Rodzina uwielbia różne serniki, ale ten jest nr 1.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i rozwałkować na blaszkę 25x42,lub wylepić. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser,wlać śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać masę na ciasto.
owoce-Odsączyć ,pokroić brzoskwinie i rozrzucić na serze.
Można też upiec z morelami.
Najpyszniejszy jest z mandarynkami.
Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na owoce.
Na górę rozsypać ta pozostawioną kruszonkę.
Piec ok.70 min.w 175*. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień.