Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik owocowy z kruszonką z białą czekoladą to kolejna idealna propozycja deseru do kawy:) Najlepszy jest na drugi dzień.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 196
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 101
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 196
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 101
Składniki
Spód ciasta: Wszystkie składniki razem zmiksować na bardzo drobną kruszonkę. Wyłożyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
Masa serowa: Żelatynę zalać zimną wodą (70 ml) i namoczyć.Mango z bananami i sokiem z cytryny zimiksować. Twaróg przemielić drobno. Żelatynę podgrzać, ale nie zagotowywać. Wymieszać z 2 łyżkami sera do sernika. Mascarpone, zahartowaną żelatynę, zimksowane owoce, cukier, twaróg, startą skórkę z cytryny i ser do sernika wymieszać do połączenia się składników. Całość przelać do tortownicy i dalej chłodzić.
Słonecznik podprażyć w piekarniku przez około 7-10 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami masła i śmietanki w kąpieli wodnej. Przestudzić. Utrzeć z masłem. Połączyć ze słonecznikiem i migdałami. Rozłozyć równomiernie na blasze i zapiec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Po upieczeniu wyłożyć na sito, aby kruszonka okapała z nadmiaru tłuszczu i odsączyć jeszcze na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie posypać górę sernika. Sernik wstawić do lodówki i chłodzić najlepiej na całą noc, aby masa stężała.
Sernik jest gotowy;) Smacznego:)!