Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach pyszny sernik. W moim domu posmakował każdemu.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5638
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5638
Składniki
Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić.
Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Budyń ugotować z 2 szklankami mleka. Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć z margaryną. Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem.
Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.