Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo winny i pyszny
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20595
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2287
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20595
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2287
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.)
Na ciasto rozsypać bułkę tartą, potem mrożone owoce. Posypać cukrem.
masa- Zmiksować ser z jajkami i suchymi budyniami.Wyłożyć na owocach. Na górę poukładać, łyżeczką kruszonkę, z pozostałego ciasta.
Piec ok. 1 godz. w 175 * C.(Pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej.Miałam już taki piekarnik że sernik był upieczony po 45 min. teraz muszę piec ponad godzinę.)
Przestygnięty sernik posypać pudrem cukrem.