Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo winny i pyszny
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę. Podzielić na 1/3 i 2/3. Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.)
Na ciasto rozsypać bułkę tartą, potem mrożone owoce. Posypać cukrem.
masa- Zmiksować ser z jajkami i suchymi budyniami.Wyłożyć na owocach. Na górę poukładać, łyżeczką kruszonkę, z pozostałego ciasta.
Piec ok. 1 godz. w 175 * C.(Pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej.Miałam już taki piekarnik że sernik był upieczony po 45 min. teraz muszę piec ponad godzinę.)
Przestygnięty sernik posypać pudrem cukrem.