Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, mokry, dosyc ciężki, wyraźnie czuc w nim chrupiące migdały.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 418
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1435
Składniki
Białka z dodatkiem pierwszej szklanki cukru pudru ubijamy na bardzo sztywną pianę. W oddzielnej misce masło ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając małymi partiami ser. Do połączonych składników dodajemy migdały (wcześniej sparzone i obrane ze skórki), pianę z białek, całośc posypujemy mąką krupczatką. Składniki dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Masę serową przelewamy do tortownicy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto powinno byc zrumienione, z lekko odstającymi od formy bokami. Przestudzone polewamy lukrem. Tak przygotowany sernik trzymany w chłodnym miejscu zachowa świeżośc przez kilka dni.