Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki, mokry, dosyc ciężki, wyraźnie czuc w nim chrupiące migdały.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 753
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4215
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17530
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3315
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 254
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 753
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4215
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17530
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3315
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 254
Składniki
Białka z dodatkiem pierwszej szklanki cukru pudru ubijamy na bardzo sztywną pianę. W oddzielnej misce masło ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając małymi partiami ser. Do połączonych składników dodajemy migdały (wcześniej sparzone i obrane ze skórki), pianę z białek, całośc posypujemy mąką krupczatką. Składniki dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Masę serową przelewamy do tortownicy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto powinno byc zrumienione, z lekko odstającymi od formy bokami. Przestudzone polewamy lukrem. Tak przygotowany sernik trzymany w chłodnym miejscu zachowa świeżośc przez kilka dni.