Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14340
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14340
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm. Dno należy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło topimy w rondelku. Herbatniki kruszymy. Masło z pokruszonymi ciastkami łączymy. Wykładamy dno blachy i odkładamy w chłodne miejsce. Śmietankę należy ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder. Miksować na średnich obrotach. Na końcu wlać mleko kokosowe. Wymieszać mikserem. Do kubka wsypać żelatynę i zalać 100 ml. zimnej wody. Odstawić na 15 minut, aby napęczniała. Ja to zrobiłam, przed przystąpieniem zrobienia masy. Po 15-tu minutach garnuszek umieścić na kuchence i lekko podgrzewać. Nie można dopuścić do zagotowania. Wystudzoną żelatynę wlewamy małymi porcjami do białej masy. Całość wylewamy na spód z herbatników. Odstawiamy w chłodne miejsce na 4 godziny. Dekorujemy płatkami kokosowymi.