Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka pychotka na zimno:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Ser biały, serki waniliowe oraz mleko skondensowane miksujemy na jednolitą masę *można jeszcze ew.dosłodzić pudrem, mi wystarczyło mleko
Czekoladę rozpuszczamy w w niewielkiej ilości zwykłego mleka w dużym garnku (będziemy tam wlewać połowę masy sernikowej) (uwaga aby nie przypalić)
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy, do garnka z żelatyną dodajemy kilka łyżek masy serowej i blendujemy, po czym wlewamy do całości i jeszcze raz miksujemy
Kiedy czekolada jest chłodna dodajemy połowę masy serowej i miksujemy chwilkę
Dno formy (27 cm) wykładamy folią i wlewamy na przemian obie masy (miała mi wyjść zebra, ale wyszło co wyszło;D); na wierzch sernika układamy połówki czereśni, rozpuszczamy galaretę według wskazówek na opakowaniu
Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy ją na wierzch i czekamy aż całość będzie sztywna, ja robiłam w nocy żeby mieć na śniadanie;)
Smacznego