Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z mlekiem w proszku
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29204
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18543
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 653
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29204
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1645
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18543
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 653
Składniki
Do misy robota wbijamy żółtka, wsypujemy cukier, budynie, mleko w proszku oraz dodajemy twaróg całość miksujemy do połączenia się składników. Kolejno wlewamy powoli olej oraz mleko. Cały czas miksujemy do momentu, aż znikną grudni z mleka w proszku. Białka ubijamy w osobnej misie na sztywno. Dodajemy do masy serowej i całość mieszamy szpatułką, aż białka połączą się z masą. Blaszkę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. Na nie układamy herbatniki. Powoli przelewamy masę serową na ciastka. Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni przez ok 1 h. ( Blaszkę z ciasto wkładam do większej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Do większej blaszki wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości sernika. Wkładamy bo nagrzanego piekarnika i pieczemy tak przez ok. 60 minut). Jeśli sernik w trakcie pieczenia zacznie się mocno rumienić przykrywamy folią aluminiową. Po tym czasie studzimy sernik przy uchylonym lekko piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z wodą zostawiając sernik w piekarniku do całkowitego przestudzenia. Gotowy sernik posypać pudrem lub przygotować polewę. Smacznego! Sernik można piec bez kąpieli wodnej w takiej samej temperaturze. Należy jednak pamiętać, że wtedy szybciej zacznie się przypiekać, a konsystencja sernika może być troszkę inna. Przygotowanie sernika każdym sposobem będzie poprawna.