Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest pyszny, delikatny, puszysty i rozpływa się w ustach.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 260
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 980
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25237
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 260
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 980
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1702
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25237
Składniki
Jaja oddzielić białka od żółtek. Twaróg, żółtka, cukier waniliowy i budyń zmiksować. Dosypać mleko w proszku i olej. Wymieszać. Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubite białka na przemian z zimnym mlekiem stopniowo dodawać do masy serowej. Mieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Sernik piec w 170* góra dół bez termoobiegu przez 40 minut. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i nie otwierać go przez godzinę. Po upływie godziny można otworzyć. Jeżeli uchylimy drzwiczki piekarnika zaraz po upieczeniu sernik opadnie. Smacznego.