Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy sernik z mlekiem w proszku zapraszam po przepis
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8063
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8063
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Składniki
Oddzielamy białka od zóltka ,białka odstawiamy następnie zóltka dajemy do miski i dodajemy po kolei cukier ,budyń ,mleko w proszku ,twaróg i mleko zwykle miksujemy by nie było grudek.
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dodajemy piane do masy serowej delikatnie mieszamy .Blachę wykładamy papierem na dno układamy herbatniki i po woli wylewamy masę serowa by herbatniki nam nie wypłynęły na wierzch masy pieczemy w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku godzinę na środkowej półce bez termo obiegu , ,Badamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone patyczek ma był suchy w razie potrzeby dopiekamy bo każdy piekarnik piecze inaczej w czasie pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. upieczony sernik posypuje cukrem pudrem smacznego po dokładne wykonanie zapraszam na film