Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4384
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1105
Polecam.
Odsłon: 629
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, cukrem wanilinowym i budyniami. Następnie wlewać powoli olej i dalej miksować. Dodać mleko w proszku i mleko zwykłe, miksować aż nie będzie grudek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca.
Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Następnie powoli wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się nie klei. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.