Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik, rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 415
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242295
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 415
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242295
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z serem, cukrem wanilinowym i budyniami. Następnie wlewać powoli olej i dalej miksować. Dodać mleko w proszku i mleko zwykłe, miksować aż nie będzie grudek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i miksować do momentu rozpuszczenia się cukru. Piana powinna być sztywna i lśniąca.
Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki. Następnie powoli wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się nie klei. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem.