Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik, pokochają go wszyscy. Puszysty, mięciutki i lekki jak chmurka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Składniki
Blacha 33X 22, wyłożona papierem do pieczenia.
Spód. Herbatniki zmiksować, wlać rozpuszczone, ostudzone masło.
Zmiksować na mokry piasek.
Ciasto przesypać do blaszki wyrównać i lekko przyklepać.
Odstawić do lodówki.
Masa serowa. Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej.
Żółtka oddzielić od białek.
W misce zmiksować serek, żółtka, budyń i cukier waniliowy.
Dalej partiami wlewać mleko z olejem i mieszać trzepaczką, tylko do połączenia.
Wsypać mleko w proszku, dalej mieszając trzepaczką.
Białka ubić z solą, potem cały czas ubijając partiami dodawać cukier.
Białko powinno być sztywne i szkliste.
Do masy serowej partiami dodawać pianę.
Mieszamy delikatnie trzepaczką.
Sernik wylać na blachę z ciastem.
Piec w kąpieli wodnej w 170 C ok. 75 minut.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.