Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię je dość często tylko zmieniam dodatki.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 194
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 81
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27780
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 194
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 81
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27780
Składniki
Spód: Ciastka zmielić, masło stopić i ostudzić. Wymieszać, wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać serek mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Wyłożyć na upieczony spód.
Galaretkę rozpuścić, ostudzić, dodać zamrożone maliny i szybko wyłożyć na masę serową, bo ekspresowo zastyga.