Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię je dość często tylko zmieniam dodatki.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Składniki
Spód: Ciastka zmielić, masło stopić i ostudzić. Wymieszać, wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać serek mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Wyłożyć na upieczony spód.
Galaretkę rozpuścić, ostudzić, dodać zamrożone maliny i szybko wyłożyć na masę serową, bo ekspresowo zastyga.