Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to chyba najchętniej jadane ciasta, przynajmniej w naszym domu. Robię je dość często tylko zmieniam dodatki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11473
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4984
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1212
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1481
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11473
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4984
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1212
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10054
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1481
Składniki
Spód: Ciastka zmielić, masło stopić i ostudzić. Wymieszać, wyłożyć dno tortownicy o średnicy 26 cm i podpiec przez 10 minut w 180 stopniach, ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać serek mascarpone i rozpuszczoną żelatynę. Wyłożyć na upieczony spód.
Galaretkę rozpuścić, ostudzić, dodać zamrożone maliny i szybko wyłożyć na masę serową, bo ekspresowo zastyga.