Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię serniki, a te przygotowywane na zimno smakują jeszcze lepiej, zwłaszcza z dodatkiem owoców ;)
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 2356
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17795
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2056
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5928
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 2356
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17795
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2056
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5928
Składniki
Herbatniki maślane zmiksować, połączyć ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Oba sery połączyć z cukrem pudrem, .potem dodać śmietankę. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Stale miksując wlewać zahartowaną żelatynę, zmiksować. Gotową masę przelać do formy, schować do lodówki.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Do gotujących się truskawek przesypać galaretki, dokładnie wymieszać, by nie powstały grudki. Masę truskawkową przelać na stężoną serową i schować ciasto na noc do lodówki. Następnie ozdobić ubitą śmietanką z cukrem pudrem. Smacznego!