Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w przygotowaniu i pyszny sernik z musem jabłkowym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326550
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326550
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5546
Składniki
Tortownicę wykładamy papierem, układamy biszkopty, piekarnik nagrzewamy na 150 st. C, termoobieg lub 170 -180 st. C ustawienie góra dół. Wszystkie składniki na sernik przekładamy do miski, mieszamy za pomocą rózgi. Wlewamy do tortownicy, wyrównujemy i pieczemy ok. 1 godziny. Po upieczeniu na chwilę zostawiamy w piekarniku. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Jabłka przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy aż zaczną się rozpadać. Dodajemy galaretkę i dobrze mieszamy. Blendujemy na gładką masę. Próbujemy, jeśli jest potrzeba słodzimy, możemy dodać również cynamon. Odstawiamy do stężenia. Gdy mus już zgęstniał wykładamy na zimny sernik. Wyrównujemy i wkładamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Na wierzch ścieramy mleczną czekoladą. Smacznego :)