Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w przygotowaniu i pyszny sernik z musem jabłkowym.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 36
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 36
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
Tortownicę wykładamy papierem, układamy biszkopty, piekarnik nagrzewamy na 150 st. C, termoobieg lub 170 -180 st. C ustawienie góra dół. Wszystkie składniki na sernik przekładamy do miski, mieszamy za pomocą rózgi. Wlewamy do tortownicy, wyrównujemy i pieczemy ok. 1 godziny. Po upieczeniu na chwilę zostawiamy w piekarniku. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Jabłka przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy aż zaczną się rozpadać. Dodajemy galaretkę i dobrze mieszamy. Blendujemy na gładką masę. Próbujemy, jeśli jest potrzeba słodzimy, możemy dodać również cynamon. Odstawiamy do stężenia. Gdy mus już zgęstniał wykładamy na zimny sernik. Wyrównujemy i wkładamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Na wierzch ścieramy mleczną czekoladą. Smacznego :)