Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra sernik uwielbiam go ta wersja z pierniczkami jest dobra! Karnawał czas zacząć!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Masa makowa: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać porcjami mak proszek do pieczenia olejek migdałowy i ubitą pianę z białek. Wymieszać. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę 25/36 wykładamy ciasto-masę makową-połowę masy serowej-pierniczki jeden koło drugiego-drugą połowę masy serowej. Pieczemy około 60 minut. Dekorujemy polewą.