Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra sernik uwielbiam go ta wersja z pierniczkami jest dobra! Karnawał czas zacząć!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24822
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5967
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 199
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24822
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5967
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 199
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Masa makowa: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać porcjami mak proszek do pieczenia olejek migdałowy i ubitą pianę z białek. Wymieszać. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę 25/36 wykładamy ciasto-masę makową-połowę masy serowej-pierniczki jeden koło drugiego-drugą połowę masy serowej. Pieczemy około 60 minut. Dekorujemy polewą.