Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodzianką jest.....dodatek ugotowanych ziemniaków.....
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12287
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1525
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 123
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12287
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1525
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 123
Składniki
Twaróg i ziemniaki zmielić 2 razy. Błagam, nie dodawajcie twarogu z wiaderka, bo cena 5zł. za kg...mówi sama za siebie. Do sernika musi być twaróg najwyższej jakości. W dużej misce utrzeć masło i cukier, dodawać po 1 żółtku (6szt.) i 2 całe jaja. Na końcu obie mąki.Dodać twaróg z ziemniakami. W osobnej misce ubić białka. Delikatnie wmieszać do masy serowej. Opcjonalnie dodać rodzynki i/lub skórkę pomarańczową. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180st.C przez ok.50 min. Zdarza się,że trzeba przedłużyć czas pieczenia o kolejnych kilka....naście minut. Wszystko zależy od wilgotności twarogu. Sernik ten jest jak wino....im "starszy" - tym lepszy;)