Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Składniki
Tabliczkę czekolady pokrusz, włóż do miski z łyżką mleka i roztop w kąpieli wodnej. Pokrusz ciastka zbożowe. Płynną czekoladę wylej do ciastek i wymieszaj. Wylep spód tortownicy. Odłóż do stężenia.
Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia. Twaróg, cukier puder, cukier waniliowy oraz łyżeczkę z soku z cytryny zmiksuj na gładką masę. Napęczniałą żelatynę podgrzej aż do rozpuszczenia. Dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj delikatnie z masą serową.
Oreo pokrój na cztery części (zrób tak z około 10 ciastkami). Dodaj do masy serowej, przemieszaj. Wyłóż całość na spód. Udekoruj pozostałymi ciastkami i opcjonalnie kakao. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.