Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 16
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 16
Składniki
Tabliczkę czekolady pokrusz, włóż do miski z łyżką mleka i roztop w kąpieli wodnej. Pokrusz ciastka zbożowe. Płynną czekoladę wylej do ciastek i wymieszaj. Wylep spód tortownicy. Odłóż do stężenia.
Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia. Twaróg, cukier puder, cukier waniliowy oraz łyżeczkę z soku z cytryny zmiksuj na gładką masę. Napęczniałą żelatynę podgrzej aż do rozpuszczenia. Dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj delikatnie z masą serową.
Oreo pokrój na cztery części (zrób tak z około 10 ciastkami). Dodaj do masy serowej, przemieszaj. Wyłóż całość na spód. Udekoruj pozostałymi ciastkami i opcjonalnie kakao. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.