Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1590
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232005
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Tabliczkę czekolady pokrusz, włóż do miski z łyżką mleka i roztop w kąpieli wodnej. Pokrusz ciastka zbożowe. Płynną czekoladę wylej do ciastek i wymieszaj. Wylep spód tortownicy. Odłóż do stężenia.
Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia. Twaróg, cukier puder, cukier waniliowy oraz łyżeczkę z soku z cytryny zmiksuj na gładką masę. Napęczniałą żelatynę podgrzej aż do rozpuszczenia. Dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj delikatnie z masą serową.
Oreo pokrój na cztery części (zrób tak z około 10 ciastkami). Dodaj do masy serowej, przemieszaj. Wyłóż całość na spód. Udekoruj pozostałymi ciastkami i opcjonalnie kakao. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.