Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Składniki
Herbatniki zmielić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wsypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść. Piec przez 8min w 180 stopniach, góra-dół.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Wbijać po jednym żółtku a następnie po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodawać stopniowo twaróg a na końcu budynie miksując na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę wylać na podpieczony spód a na górę wyspać owoce.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec przez 60min, góra-dół. Po upieczeniu ostudzić w foremce a następnie delikatnie przejechać nożem wzdłuż brzegów ciasta.
Czekoladę i śmietankę podgrzać do rozpuszczenia czekolady. Polać ostudzony sernik i schłodzić w lodówce.