Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Składniki
Herbatniki zmielić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wsypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść. Piec przez 8min w 180 stopniach, góra-dół.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Wbijać po jednym żółtku a następnie po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodawać stopniowo twaróg a na końcu budynie miksując na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę wylać na podpieczony spód a na górę wyspać owoce.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec przez 60min, góra-dół. Po upieczeniu ostudzić w foremce a następnie delikatnie przejechać nożem wzdłuż brzegów ciasta.
Czekoladę i śmietankę podgrzać do rozpuszczenia czekolady. Polać ostudzony sernik i schłodzić w lodówce.