Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1350
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1159
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1350
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1159
Składniki
Herbatniki zmielić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wsypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść. Piec przez 8min w 180 stopniach, góra-dół.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Wbijać po jednym żółtku a następnie po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodawać stopniowo twaróg a na końcu budynie miksując na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę wylać na podpieczony spód a na górę wyspać owoce.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec przez 60min, góra-dół. Po upieczeniu ostudzić w foremce a następnie delikatnie przejechać nożem wzdłuż brzegów ciasta.
Czekoladę i śmietankę podgrzać do rozpuszczenia czekolady. Polać ostudzony sernik i schłodzić w lodówce.