Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 66
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Składniki
Herbatniki zmielić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wsypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i ugnieść. Piec przez 8min w 180 stopniach, góra-dół.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Wbijać po jednym żółtku a następnie po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodawać stopniowo twaróg a na końcu budynie miksując na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę wylać na podpieczony spód a na górę wyspać owoce.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec przez 60min, góra-dół. Po upieczeniu ostudzić w foremce a następnie delikatnie przejechać nożem wzdłuż brzegów ciasta.
Czekoladę i śmietankę podgrzać do rozpuszczenia czekolady. Polać ostudzony sernik i schłodzić w lodówce.