Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z nutką cynamonu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Do szklanki o pojemności 200 ml wsypać dwa budynie, dodać proszek do pieczenia i dopełnić szklankę mąką tortową. Całe jajka ubijać z cukrem przez 10 minut aż masa podwoi swoją objętość. Stopniowo-wciąż ubijając dodawać przesianą i zmieszaną mąkę z budyniem i proszkiem. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm i wstaić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić na dwa blaty.
Galaretki rozmieszać z gorącą, przegotowaną wodą i odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować na "puch", stopniowo łączyć z lekko tężejącą galaretką. Odłożyć 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu. A do masy serowej dodać pokrojone brzoskwinie i borówki. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Przykryć drugim. Wierzch biszkoptu posmarować wcześniej odłożoną masą i ciasto wstawić na 10 minut do lodówki. Kiedy masa zgęstnieje- zrobić wzorek i przy pomocy sitka oprószyć ciasto cynamonem.