Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z nutką cynamonu.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 183
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 369
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3174
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 183
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 369
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3174
Składniki
Do szklanki o pojemności 200 ml wsypać dwa budynie, dodać proszek do pieczenia i dopełnić szklankę mąką tortową. Całe jajka ubijać z cukrem przez 10 minut aż masa podwoi swoją objętość. Stopniowo-wciąż ubijając dodawać przesianą i zmieszaną mąkę z budyniem i proszkiem. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm i wstaić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić na dwa blaty.
Galaretki rozmieszać z gorącą, przegotowaną wodą i odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować na "puch", stopniowo łączyć z lekko tężejącą galaretką. Odłożyć 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu. A do masy serowej dodać pokrojone brzoskwinie i borówki. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Przykryć drugim. Wierzch biszkoptu posmarować wcześniej odłożoną masą i ciasto wstawić na 10 minut do lodówki. Kiedy masa zgęstnieje- zrobić wzorek i przy pomocy sitka oprószyć ciasto cynamonem.