Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z nutką cynamonu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118977
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8804
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2750
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118977
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8804
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2750
Składniki
Do szklanki o pojemności 200 ml wsypać dwa budynie, dodać proszek do pieczenia i dopełnić szklankę mąką tortową. Całe jajka ubijać z cukrem przez 10 minut aż masa podwoi swoją objętość. Stopniowo-wciąż ubijając dodawać przesianą i zmieszaną mąkę z budyniem i proszkiem. Przelać do tortownicy o wymiarach 25/34 cm i wstaić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić na dwa blaty.
Galaretki rozmieszać z gorącą, przegotowaną wodą i odstawić do przestygnięcia. Ser zmiksować na "puch", stopniowo łączyć z lekko tężejącą galaretką. Odłożyć 3-4 łyżki do posmarowania wierzchu. A do masy serowej dodać pokrojone brzoskwinie i borówki. Wyłożyć na pierwszy blat biszkoptowy. Przykryć drugim. Wierzch biszkoptu posmarować wcześniej odłożoną masą i ciasto wstawić na 10 minut do lodówki. Kiedy masa zgęstnieje- zrobić wzorek i przy pomocy sitka oprószyć ciasto cynamonem.