Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik z pianką i ulubionymi owocami
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20215
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1019
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3986
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19085
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20215
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1019
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3986
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19085
Składniki
Najpierw robimy ciasto: przesiewamy mąkę razem z proszkiem i cukrem pudrem, dodajemy tłuszcz i dobrze siekamy. Następnie robimy wgłębienie do którego dajemy żółtka. Zagniatamy ciasto i jeśli jest taka potrzeba dodajemy parę łyżek zimnej wody. Dzielimy na 2 nierówne części, 2/3 wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wym. 25/40 cm lub mniejszej. Podpiekamy ok 20-30 minut w 180 stopniach C. Pozostałą część wkładamy do zamrażarki. Ser: mielimy lub za pomocą ręcznego blendera miksujemy, z dodatkiem kilku łyżek jogurtu naturalnego. Dodajemy resztę składników i dobrze mieszamy mikserem. Wykładamy na podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut, aż ser się zetnie. Wyciągamy i wylewamy piankę Pianka: Białka ubijamy na sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń. Wylewamy na ser i wciskamy owoce. Na koniec: Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. Wykładamy na wierzch. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego :) *Jeśli użyjemy sernika już zmielonego ,, z wiaderka'' dajmy do sernika 2 budynie.