Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37474
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9218
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37474
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9218
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, żółtka, wymieszać. Wylać na blachę i piec ok. 35 min. Wystudzić. Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę i jaja roztrzepać, dodać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie ser. Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce sera i dalej miksować. Połowę masy wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć połówki truskawek. Na truskawki dać II część masy. Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Jeszcze ciepłą dodać do truskawek. Wymieszać. Wylać na masę. Wstawić do lodówki.