Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek, lekko kwaskowaty. Polecam.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, cukru, żółtek i startego na tarce zimnego masła zagnieść kruche ciasto. Połową wylepić foremkę, a drugą połowę zostawić na kruszonkę. Foremkę z ciastem i kruszonkę dać do lodówki na pół godziny. Następnie spód podpiec w 180 st. C jakieś 10-15 minut. Wystudzić. W międzyczasie przygotować masę twarogową. Twaróg przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia. Dodać do niego żółtka, budyń, cukier, ekstrakt waniliowy i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Całość połączyć mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wmieszać do masy przy pomocy łopatki. Na koniec dodać porzeczki. Całość przełożyć do foremki. Z wierzchu posypać kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 70-80 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aż do całkowitego wystudzenia. Przed pokrojeniem posypać cukrem pudrem.