Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek, lekko kwaskowaty. Polecam.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2030
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 31
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 48
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2030
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 31
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 48
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, cukru, żółtek i startego na tarce zimnego masła zagnieść kruche ciasto. Połową wylepić foremkę, a drugą połowę zostawić na kruszonkę. Foremkę z ciastem i kruszonkę dać do lodówki na pół godziny. Następnie spód podpiec w 180 st. C jakieś 10-15 minut. Wystudzić. W międzyczasie przygotować masę twarogową. Twaróg przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia. Dodać do niego żółtka, budyń, cukier, ekstrakt waniliowy i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Całość połączyć mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wmieszać do masy przy pomocy łopatki. Na koniec dodać porzeczki. Całość przełożyć do foremki. Z wierzchu posypać kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 70-80 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aż do całkowitego wystudzenia. Przed pokrojeniem posypać cukrem pudrem.