Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny serniczek, lekko kwaskowaty. Polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, cukru, żółtek i startego na tarce zimnego masła zagnieść kruche ciasto. Połową wylepić foremkę, a drugą połowę zostawić na kruszonkę. Foremkę z ciastem i kruszonkę dać do lodówki na pół godziny. Następnie spód podpiec w 180 st. C jakieś 10-15 minut. Wystudzić. W międzyczasie przygotować masę twarogową. Twaróg przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia. Dodać do niego żółtka, budyń, cukier, ekstrakt waniliowy i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Całość połączyć mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wmieszać do masy przy pomocy łopatki. Na koniec dodać porzeczki. Całość przełożyć do foremki. Z wierzchu posypać kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 70-80 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aż do całkowitego wystudzenia. Przed pokrojeniem posypać cukrem pudrem.