Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona sernika, tym razem z rabarbarem =)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 108
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 93
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 108
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 93
Składniki
Blaszkę (22 x 33 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Ciasto : Z mąki, zimnego masła, cukru pudru, żółtek i wody zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odłoż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż na blaszkę. Wierzch nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na około 20 minut. Wyjmij z piekarnika. Karmelizowany rabarbar: Rabarbar umyj i pokrój na 2 cm kawałki. Na patelnię wysyp cukier i podgrzewaj, aż się rozpuści i nabierze bursztynowego koloru. Dodaj łyżkę masła i wrzuć na rozgrzany karmel kawałki rabarbaru. Karmelizuj ok 3 minut. Odstaw do przestudzenia. Masa : Wszystkie składniki na masę serową ( prócz) zmiksuj. Skrobię dodaj pod koniec. Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieć. Na upieczony spód wyłóż masę serową, na nią rabarbar, posyp kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut. Po upieczeniu wystudź w uchylonym piekarniku.