Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie wymaga ucierania, jest szybki i NIGDY NIE OPADA.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2096
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1089
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12039
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2096
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 165
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1089
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1188
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12039
Składniki
Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i gotujemy wodę w czajniku. Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej. Na koniec dosypujemy sezam, lekko mieszamy. Zmiksowany ser wykładamy na ciastka. Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki którą napełniamy wodą nalewamy do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160-170 C do ścięcia wierzchu.