Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik nie wymaga ucierania, jest szybki i NIGDY NIE OPADA.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4234
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6544
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4234
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6544
Składniki
Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką kukurydzianą. Spód tortownicy wykładamy ciasteczkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 C i gotujemy wodę w czajniku. Z serka odlewamy wodę i krótko miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i teraz miksujemy już trochę dłużej. Na koniec dosypujemy sezam, lekko mieszamy. Zmiksowany ser wykładamy na ciastka. Spód i boki tortownicy owijamy folią aluminiową, stawiamy do większej blaszki którą napełniamy wodą nalewamy do 1/3 wysokości tortownicy.Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 160-170 C do ścięcia wierzchu.